verslag Luc en Leen reis Canada

Wat je zoal tegenkomt op rondreis door West Canada

Onderweg tussen Kelowna en Mount Revelstoke, iets voorbij Vernon in Grindrod zagen we een huis met omliggende stallingen, en overal wieldoppen van auto’s, aan de gevel, aan de omheining, echt overal! Dus wij stoppen natuurlijk.

Het erf opgelopen om wat rond te kijken, en ergens achterin, in één van de stalletjes zag ik wieldoppen van een Saab 93 bouwjaar 1958 hangen. Ondertussen was Leen wat in de voortuin aan het kijken; zoveel wieldoppen bij elkaar hadden we nog nooit gezien.

Ik stond nog wat naar de Saabwieldoppen te zien toen de dame des huizes op ons kwam afgelopen; en ik zei onmiddellijk dat ik Saabwieldoppen had zien hangen. Daarop nodigde de dame ons uit om naar een scheef garageke. Daar zagen we iets onder een plastic dekzeil verstopt zitten, en ik zei direct: “hier staat een stationwagen onder!” De mooie dame trok het zeil weg, en ja hoor, een blauwe Saab 95 bouwjaar 71. Natuurlijk ben je verwonderd dat daar een Saab 95 met Amerikaanse grill in goede staat staat.

Haar man, Gordon genaamd kwam met Leen toegelopen. Hij zei dat de motor niet goed liep en volledig dient nagezien worden. De Saab was wel volledig origineel. We hebben dan veel gepraat (in mijn beste Engels) en vele foto’s genomen, Gordon was kei blij iemand tegen te komen die zoveel wist van Saab en hem op weg kon helpen met de restauratie! Hij reed zelf ook nog met een Saab 900.

Dus hebben we hem een voorstel gedaan: “ik zal hem volledig in orde komen zetten, als jij onze vliegtuigtickets betaalt”, hihi

Het Saabje werd terug onder zeil gestoken; nog wat contactgegevens uitgewisseld en dan konden we onze reis weer verder zetten; op zoek naar de beren!

Groeten,

Luc en Leen

 

14jul17 canada 050 14jul17 canada 058 gsm leen 2116 gsm leen 2130