terugblik 2018

zaterdag 29.12.2019 Kerststallentocht

Voor, achter, voorbij, tegenover en zelfs in de kerk vonden we kerststallen; in de kerk vonden we geen ezel, geitjes, schapen of konijnen. Eén van onze leden stond in deze tijd van vrijgevigheid het stuur van zijn 9-5NG af aan een dolgelukkig clublid.

zaterdag 8 december technische dag

Een spray die zo waterafstotend is dat zelfs onder water je contactpunten nog stroom doorgeven, lijm waarin je een gat kan boren om schroefdraad in te tappen, elastische afdichtingskit die olie verdrijft… Novatio bewees aan de kritische Saableerlingen dat het kan.

25/11/18: herfstrit

Van bolletje naar pijltje leerden de clubleden dat ze op elkaar konden rekenen. Of was het buiten de waard gerekend? Als daar maar geen gepeperde rekening van komt! De eerste won met 0,02 punten voorsprong op de tweede en 1 punt voorsprong op de derde

2/9/2018 BBQ

Op 2 september organiseerden Luc en Sabine de BBQ namiddag van de Saab club.  Onder een stralende zon kwamen we samen op de terreinen van hondenclub Will to Please in Ardooie.  Na koffie en taart was er een geleide wandeling door Ardooie Veld ( natuurpark) inclusief zoektocht,  gevolgd door een gezellig aperitiefmoment en bijhorende BBQ.  Uiteindelijk werden de winnaars bekend gemaakt van de quiz, en werd deze toffe namiddag afgesloten

13 oktober onderdelendag SCN

Op zaterdag 13 oktober was het zover, de 2e SCN onderdelendag.Deze keer niet in Ooij, maar in Veenendaal.

We vertrokken thuis met ons vieren ( mama, m’n echtgenote , ons dochtertje en ikzelf ) rond kwart voor 8. Eerst nog langs het tankstation om mama’s 9_3 te voorzien van voldoende brandstof. Ook nog even de shop binnen voor een koffietje en enkele koffiekoeken voor we de lange reis begonnen. Ook het weer was ons gunstig gezind, het zonnetje was ook van de partij. Met behulp van de gps kwamen we na ong 2uur later aan op onze bestemming. Lang zoeken naar de juiste huisnummer moesten we niet doen, vanop een afstand zagen we een heleboel mooi Zweeds staal staan.

Voor we het terrein met standhouders opgingen, toch nog even de geparkeerde schoonheden bewonderen. Lang geleden dat ik nog zo’n groot aantal Saabs bij elkaar heb zien staan. Op het terrein zelf was het een gezellige drukte. De standhouders hadden hun waar netjes uitgestald.

We zagen er bekende gezichten van op de vorige onderdelendagen maar ook onbekende. Dat het evenement op een andere locatie plaatsvond zal er wel mee te maken hebben gehad. Ook enkele Belgische clubleden waren van de partij. De hal ook was de moeite waard om binnen te gaan,enkele gerestaureerde Zweedsen stonden er. Eveneens een paar exemplaren die een serieuze opknapbeurt konden gebruiken. 

Kassandra kreeg ook aandacht, onze kleine meid liet zich gewillig rondvoeren in haar kinderwagentje tussen deze hele gebeurtenis. Van een standhouder kreeg ze zelfs een schaalmodelletje van een 9000. Nog een stimulans bij om een Saabliefhebster te worden .

Tegen de middag naar de 9_3 teruggekeerd om onze boterhammekes – lees- sandwishes te eten en Kassy haar melkske te geven.Nadat onze honger gestild was besloten we om stilaan te vertrekken.Na nog even hebben rondgekeken naar dit leuke gebeuren, verlieten we dit Saab terrein te Veenendaal richting Geetbets. De terug reis verliep prima en thuisgekomen. We zijn weer een geslaagd Saab evenement; een heleboel foto’s en fijne dag rijker. Bedankt SCN en Veenendaal.

met dank aan Peter Poortmans voor het mooie verslag en de foto’s

5 tot 7 oktober: weekend

Op het eiland Walcheren blijven de windmolens meel malen in plaats van stroom. De woelige geschiedenis van het eiland in gevecht met het water herleeft  in het Muzeeum. De Saabs houden hun banden op het droge. 

2 september film en BBQ

 

Elk detail van de vijf Saabs, waarvan de foto tegen een boom geplakt was, prentten we in ons geheugen om de quiz te kunnen winnen. De bruggetjes en andere houten bouwsels, waarlangs onze wandeling liep, ontglipten daardoor onze aandacht. Het malse BBQ-vlees daarentegen kreeg wel ieders aandacht.

27 juli babbelavond Vosselare Put

8-10 juni 2018: Saabfest

De cabrio’s reden met open dak, dat ze sinds de rondrit van zaterdag niet meer hadden moeten sluiten, de binnenplaats van de abdij van Stavelot op en lieten zich, net als de tientallen andere Saabs, van hun mooiste kant zien.

2 juni Cars & Coffee in Schoten

Eén 96 en één 99 vonden hun weg naar de Cars, de Coffee en de cakejes op de parking van het rusthuis.

 

28 en 29 april Beurs Roeselare

De sportieve, witte 96 daagde een paar bezoekers uit om ook te komen proeven van het clubleven

22 april: lenterondrit

Zwaai maar naar de Saabs die uit de andere richting komen: ook zij volgen het met zorg uitgezette roadbook, dat ervoor zorgt dat je het mooie landschap vanuit verschillende standpunten kan overschouwen

 

 

 

2 t.e.m. 4 maart Antwerp Classic Salon

Op 23 februari 1978 rolde 40 jaar geleden de laatste 95 uit de fabriek.

Gelukkig zijn deze twee niet de laatste in ons clubbestand

 

 

zondag 28 januari

Klinkende glazen, blinkende Saabs en malle ballen vormden de ingrediënten

voor een geslaagde nieuwjaarsreceptie bij Marc de Hondt van Saabsupply.