26 december kerststallentondrit
“Kip en konijn, ezel en duif, gans en s(ch)aab(p): iedereen schoof aan voor gluhwein, pannenkoek of soep. Ook Mie Tracteur had haar museum helemaal in kerstsfeer ondergedompeld.”
Dream car Kortrijk 17&18 december 2016
Wel 2 blauwe Sonetts III stonden in de hallen van Kortrijk Expo: één om te restaureren en één die er nieuw uitzag; die laatste stond op onze clubstand. De andere Saab op onze clubstand was de 96 tweetakt, die in volle rally-actie de affiche van onze themastand in Autoworld siert
13 november herfstrondrit
De saabs, Haven,Kust en Hinterland
Vanwege Roland Desaever ben ik erg vereerd en erg dankbaar voor de waardering dat U allen, clubleden en de mensen van het bestuur, ons stuurden voor de welgeslaagde Saabclub Herfstrondrit vanuit Zeebrugge. Alsook nog mijn dank aan de mensen die het mogelijk maakten als surprise waarvan niemand afwist,  voor de Heer Wim Opbrouck, die met ons de herfstrondrit meemaakte:  tevens mijn dank aan Sofie en Lieve, aan de mensen van  MariTimes, Bakkerij Hendrik – Lissewege, alsook voor het team van het museum For Freedom te Ramskapelle, alsook het Quality copiecenter Brugge en zeker niet te vergeten de mensen van de dienst “vergunningen” van Brugge, waarvan we de toelating kregen om op de dijk van Zeebrugge te mogen rijden en parkeren, en al de mensen-die ik zou vergeten zijn: Mijn Dank.   Roland
14-16 oktober clubweekend
Gastheer Paul van het Gutshotel Galerie Riesling legde ons het hele weekend in de watten (of waren het wolken?) en de Saabs reden vlot tegen de hellingen op, volgetankt met brandstof (of was het druivensap?).
30 september babbelavond met toelichting over de verkeersbelasting
De toelichting van Peeter Henning van de BFOV was een les in staatkunde: de autokeuring is een federale aangelegenheid, de verkeersbelasting en belasting op in verkeersstelling behoort tot de gewesten en elke gemeente mag beslissen over de lage-emissiezones.

19 juni Curiosabeurs met bbq

Alles was goed gevuld: de parking met een variatie aan Saabs, de tafels met onderdelen en curiosa, de stoelen met leden en niet-leden, onze magen met een lekkerer BBQ. Dit alles werd overgoten met een heerlijk zonnetje.

8 mei lenterondrit

Geen Ladeuzeplein noch Sint-Pieterskerk op de rondrit van Leuven naar Leuven, maar wel het gezellige Ste-Marie-Geest, het rustige Orp-Jauche, het landelijke Landen

23 april technische dag

Garage Lievens uit Geel bood met medewerking van Rein van de Pol een uitgelezen programma aan: proeven van verse broodjes en warme frieten, voelen aan draaiende assen en stilstaande tandwielen, wegdromen over laaggeprijsde klassiekers, luisteren naar wijze raad, kijken naar molens en nadenken over strikvragen.
Alsook Het squadron aanwezige Saabs van zowat 1961 tot 2011 = 50 jaar historiek zorgde wel voor een mooie variatie.
 

4-6 maart 2016 Antwerp Classic Expo

“Compleet gestoord” was een spontane uitroep bij het zien van de Toppola en “dat is een 96 met zo’n rare achterkant” sloeg dan op de 95.

Nieuwjaarsreceptie 29/1/16

De Gentse waterzooi was met liefde gemaakt door Elke en Amaat, en dat proefde je. Lidnummer 755 werd uitgeloot tussen de leden die hun lidmaatschap vernieuwden voor januari: hij wint zijn lidgeld terug