Midsommar Drink

26 juni 2022

FOTO’S ERWIN – TEKST: BART

Enkele decennia geleden, toen Saab nog een merk was dat nieuwe auto’s maakte, woonde ik om de hoek van Saabgarage De Prêtre in Roeselare. Net als alle andere dealers moest zaakvoerder Johan op zoek naar een ander merk om te verdelen. Sindsdien prijkt het Subaru logo op het gebouw, maar als je langsrijdt, valt er meestal wel nog een Saab te spotten op de parking. Logisch, want het merk mag dan verdwenen zijn, de expertise om deze auto’s te onderhouden blijft er wel in huis.

Op zondag 26 juni leek de tijd toch even revanche genomen te hebben. Niet alleen waren weer Saab logo’s te zien, de parking stond voller met Saabjes uit verschillende tijdperken dan ik er in de gloriedagen had opgemerkt.

Reden voor al dat moois was een door Covid in het water gevallen nieuwjaarsreceptie in januari. Het clubbestuur maakte van de nood een deugd en greep Midsommar, één van de oudste en populairste feestdagen in Zweden aan om nog eens aan het begin van de zomer samen te komen met een hapje en een drankje. De eerste Midsommar Drink zag het levenslicht, clubsponsor Johan De Prêtre bood zijn faciliteiten aan als locatie.

Na een paar jaren waarin het moeilijker was om evenementen te organiseren, werden deze keer alle registers opengetrokken: terwijl dochter Ine de talrijk opgekomen gasten deskundig begeleidde naar een parkeerplaatsje, konden de aanwezigen genieten van zeer verzorgde hapjes en drankjes. Verhalen werden uitgewisseld, met het Saab festival in Trollhättan enkele weken daarvoor viel er dan ook veel te vertellen.

Iedereen had zijn Saabje super presentabel gemaakt, het was werkelijk een lust voor het oog. Ook terug van een tijdje weggeweest, was de clubshop. Kon je vroeger in de showroom nog de nieuwste 9-5 bestellen, dan was dat nu beperkt tot leuke parafernalia en als verrassing kreeg elk aanwezig lid nog een geschenkbon om in de shop te besteden.

Bedankt aan gastheer en clubsponsor Johan, we hopen dat deze eerste Midsommar Drink het begin is van een nieuwe zomertraditie!

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Word dan vandaag nog lid van Saab Club Belgium, de warmste Saabfamilie van het land!

Ik word lid