Om de twee maanden krijgen alle leden ons clubblad VIGGEN toegestuurd. Dit clubblad houdt u op de hoogte van de laatste nieuwtjes over Saab, geeft informatie over de komende evenementen en publiceert een verslag over de voorbije activiteiten. De publicatiedata zijn januari, maart, mei, juli, september en november.

Eenmaal per jaar wordt hierin een verslag over de clubfinanciën en de ledenlijst weergegeven.
Indien u verhuist of u ontvangt uw Viggen niet, contacteer dan de ledenadministrator op eric.koch@saabclub.be

Viggen: straalvliegtuig, auto of clubblad?

“Viggen”, het straalvliegtuig.

De Saab 37” Viggen” (“Viggen” is Zweeds voor bliksem) was de opvolger van de succesvolle Saab J35 Draken. De eerst vlucht van het toestel vond plaats in februari 1967 en in april 1968 volgde een Zweeds order voor 180 ”Viggens”.
Het internationale debuut van het toestel vond plaats tijdens een Parijse luchtshow in 1969.
De eerste tweezits uitvoering vloog in juli 1970. Vanaf 2000 werd de Saab JA 37 “Viggen” langzaam afgelost door de Saab JAS 39 Gripen. Er zijn nog tientallen toestellen geconserveerd opgeslagen en de resterende niet meer vliegwaardige toestellen staan opgesteld in diverse musea.

 

“Viggen”, de auto.

In 1999 startte de productie van de Saab 9.3 “Viggen”, een sportieve versie van de normale Saab 9.3 reeks. Deze Saab 9.3 “Viggen” bleef te koop tot 2003.

“Viggen”, het clubblad.

Het” Saab 96 clubblad” werd in april 2000 vervangen door een nieuwsbrief, die “Viggen” werd gedoopt. Inmiddels is deze 6 blz. tellende nieuwsbrief uitgegroeid naar een volwaardig (en kleurrijk) clubblad.

Vol nieuws uit binnen- en buitenland, verslagen van meetings waar je bij had moeten zijn en foto’s om bij te watertanden.

Saab Magazine Viggen

Profiel: jouw Saab verhaal in de Viggen

Een vast onderdeel in ons clubblad Viggen is Het profiel. Vaak kennen we onze clubleden wel van naam, gezicht of Saab, maar via Het profiel willen we de mens achter het stuur leren kennen. Onze club is immers een club van mensen.

Wanneer en hoe is je Saabdroom begonnen? Met welke Saabs heb je ooit gereden, of welke Saabs heb je nu in je garage staan? Welke wil je nog graag uitproberen? Ieder clublid heeft zijn eigen verhaal.

Door onderstaande vragenlijst in te vullen, wordt u voor ons meer dan een lidnummer met een nummerplaat.

  (dan kunnen we jou het artikel ter nalezing doorsturen)

  [textarea* Model Saab placeholder “Welke modellen Saab heb je staan?"]

  (vul dit in als we jou mogen contacteren)

  Wil je Viggen graag elke twee maanden in je brievenbus?

  Voor 50 euro per jaar heb je niet alleen je abonnement op Viggen, maar kan je ook deelnemen aan rondritten, babbelavonden, clubweekends en ga zo maar verder.

  Ik word lid en ontvang Viggen